Я русалонька-русалка –
королева водяна,
там де я, бурлять потоки,
плинуть ріки у моря.
Як зайду у гай, діброву,
там я мавка лісова,
оглянусь лишень вдовкола –
зеленіє скрізь трава.
Де лани, безкрає поле,
я царівна польова –
засіваю в землю зерна,
щедрі щоб вдались жнива.
Я – русалонька, я – мавка,
я – царівна польова,
а ще маю я ім’я:
чародійниця-весна!
Опубліковано:
1. Гомін Підгір'я. Альманах, вип. VII. - Дрогобич: "Посвіт", 2008. - С. 86;
2. Зоряне суцвіття. (Антологія Бойківського краю. Книга третя). Дрогобич: «Посвіт», 2012. – 352 с. – С. 222.
Музика Андрія ЛемішкиВиконання Анжеліки-Анни Кучери