Поет вже є, а віршів ще нема.
Яка сумна зачасова еклектика!
У дзвони бий,
а чи стріляй з гармат –
Десь загубилася поетика!
Поетик є –поетики нема.
Лиш епатаж, лишень патетика.
Шукали слідчі,але все дарма –
Не ті прикмети і не ті прикметники.
Між слів новітніх вкрапивсь діалект;
Лиш ні краплини діалектики
У тому, що з’явивсь на світ поет,
Гучний, та тільки без поетики.
Таку круту жене для вас естет
Прозоромісячну естетику.
В газетах і журналах є поет,
Якому Бог не дав поетику.
Напевно, з нього вийшов би атлет,
Якби любив зарядку і атлетику.
А так: блукає збірками поет
Й не може доблукатись до поетики.
Нічого тут містичного нема –
Така жаска сьогоднішня еклектика.
У дзвони бий, нехай сурмить сурма –
Поетики існують без поетики.