Якими ж були нещодавно наївними всі ми...
Якими ж довірливо-добрими всі ми були...
Здавалось- це небо у мирно-ясній височіні
Навіки застигло склепінням цієї землі.
Та неба розбитий кришталь розлетівся на друзки...
Та землю потік вогнепаду криваво скупав...
Що ж робиш ти, "брате", і як називать тебе "русскім",
Якщо на Праматір Русі ти меча підійняв?
Здавлось- найтяжче позаду. Лихого тирана,
Що землю, для нього чужу, грабував і гнобив,
Народ подолав, на важкі незважаючи рани,
І волю здобув, і для щастя надію створив...
І от- Батьківщина в вогні. Все не вірю... Від кого?..
Від того, кого споконвіку за брата вважав?..
Це замах на Матір, це як все одно що від Бога
Нараз відректися... То ким же для мене ти став?
Ніколи довір"я до тебе вже не повернути.
Наївність довір"я пішла. Розчинилась у млі,
Яку ти приніс у наш край, нині в крицю закутий.
Ти втратив. Ти втратив довір"я цієї землі.
люди ще й досі під впливом совка... моляться на росію... для них справжнє святотацтво те, що ми сприймаємо рашу, як звичайну країну і не хочемо складати лапки перед нею...
Сокольник відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Любо, я ж не про країну... Біс із нею... Я про людей...
Вірш майстерний. Та я ніколи не визнавала цю дружбу, чи то родинні стосунки з Росією. На кшталт, старшого брата. Росія завжди нами управляла і вказувала, як нам жити. І я знала, що рано чи пізно вона буде з нами воювати. Бо не захоче втратити вплив на Україну. Ми ніколи не були незалежними, тільки на папері. Всі народи я поважала, окрім Росії. Зіштовхувалася ще при Радянській владі зі зверхнім ставленням до Українців і до інших народів.
Сокольник відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Старшого- ні. Бо старші (і це однозначно- ми, Руси), але братні (не на державному, на КРОВНОМУ рівні). Але вони самі обрали цей шлях. Для мене- нажаль.
Нехочеться вірити,але це вже початок кінця,читаючи Івана Богослова,можна зрозуміти Вже ніколи не повернеться довіра і братня любов до злочинців(хоч є ще мудромислячі люди,але їх одиниці)
Сокольник відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Просто історію ми погано знали, вірили у казочку про "дружбу народів", про "навіки разом"... Зараз більше почали вникати і побачили, що не така вже була ідилія...