Я не за тих, хто йде в святі,
І не за грішних. Я за правду!
Є вибір кожному в житті
І він такий, що раз назавжди.
Або ти зрадник, фарисей,
Або Вкраїну любиш щиро.
І ця любов тебе несе
Неначе буря. Й тихо, мирно.
Таким був він. Один із тих,
Що правими себе назвали.
Борці за правду. Задля всіх
Країні волю здобували.
Нехай сумбурність, ореол,
Не за Мамону - за Свободу!
Вже є держава, є закон,
Що йде від імені народу.
Хоч ти герой – та завинив,
Закону не покажеш дулю!
П’ятнадцять діб, щоб зрозумів!
Та ні! Тобі готують кулю!
Бо стало страшно, що зметеш,
Хто одягнув овечу шкіру!
Брехня, цинізм не має меж!
І ця брехня не задля миру!
Заворушились. Бо якраз
Цей день був стартом по корону!
І думка зовсім не про нас –
Як не прогавити б ворону!
А ти – Герой! Тож сам собі
Три рази зможеш обірвати
Своє життя! А хтось в ганьбі
І далі буде керувати!
Й Небесна Сотня, й всі живі
В вогні горіли за свободу,
А не щоб знов старі – «нові»
Дурили голови народу!
Ідіть собі! Очистіть шлях!
Хай молодість несе щось нове!
Про вас не скажуть у піснях.
Набридли геть ваші промови!
Я не за тих, хто йде в святі.
І не за грішних. Я – за правду!
Є вибір кожному в житті.
І він такий, що раз – назавжди!
Марія Волинська,
м. Київ, 28 березня 2014 р.