1.
Оборіг, оборіг,
думав, що там сіно,
зазирнув я у вікно –
демонструють кіно.
Так високо, так далеко,
що ажень не видно,
йшла дівчинка “вбрана” з глеком,
не було їй встидно.
Бо чого їй ся встидати? –
Навкруги отави.
На отавах випасають
пастухи отари.
2.
Оборіг, оборіг,
думав, що там сіно,
зазирнув я у вікно –
демонструють кіно.
В тому ж вбранні та дівчинка
несла вже лопату,
покотилась в хлопця слинка,
що чинив загату.
А під вечір хлопця того
повезли в лікарню,
бо зламав корові роги,
повалив ще й стайню.
3.
Оборіг, оборіг,
думав, що там сіно,
зазирнув я у вікно –
демонструють кіно.
Раз дівчинці закортіло
у ріці скупатись,
хлопці бачили те діло –
покусали пальці.
А як в річку поскакали,
піднялися бали,
що тоді вони кусали,
тільки раки знали.
4.
Оборіг, оборіг,
думав, що там сіно,
зазирнув я у вікно –
демонструють кіно.
Житом, леном, бур’янами
дівчина ходила,
молотила парубками,
як сама хотіла.
А разочок – була спека –
прилягла на спину,
звідкись взявсь рудий лелека,
приніс їй дитину.
Оборіг, оборіг,
думав, що там сіно,
зазирнув я у вікно:
ой, закінчилось кіно!
Створено 26. 07. 2005 року.
ID:
523133
Рубрика: Поезія, Жартівливі вірші
дата надходження: 13.09.2014 00:39:36
© дата внесення змiн: 13.09.2014 00:39:36
автор: Т. Василько
Вкажіть причину вашої скарги
|