Я тішуся цим днем…
Я тішуся цим днем, бо він мене не зрадив,
Повів у дивний світ, де вічна таїна,
На флейті сумно грав, у глиб лісів провадив,
З ожини наточив черленого вина.
Я тішуся цим днем, як птахом сонцекрилим,
Що синім небесам в зіниці зазирав,
Бо разом з ним мені на бал іти судилось,
І разом з ним мені вертатися назад.
Мене до цього дня приревнувала осінь,
Поскаржилась вітрам, похнюпила лице,
І кольором журби зафарбувала просинь,
Та день зі мною був і не зважав на це.
Я стежила за ним, затамувавши подих,
Просила небеса призупинити час,
Бо кожен його крок і кожен його погляд
Висріблював зорю, що роз’єднає нас.