Г. Близькі люди. Картка
Зараз дуже мало треба для того, щоб послати близьким людям поздоровні картки у власному виконанні - для цього є Інтернет, електронна пошта і дуже прості графічні можливості виконати свій задум у віртуальному вигляді. Безумовно, якщо твої друзі та рідні мають комп'ютери і вихід до Інтернету. Але навіть якщо вони цього не мають, то ти можеш своє творіння надрукувати на принтері і відправити традиційною поштою чи, що теж вельми доступно, вручити людині із рук в руки. В далекому 1980 році нічого подібного не було.
Наближалося 8 березня. Тоді це було одне із обов'язкових свят, еталонне свято, в якому радянські чоловіки робили один раз на рік радянським жінкам день розвантаження! Були традиційні поздоровні картки, головним чином в прямому чи прихованому ура-патріотичному вигляді, а мені так хотілося зробити щось оригінальне, своє. Тому і була виготовлена "болванка", на якій я мав честь для кожної близької мені людині писати персоніковані поздоровлення.
Малюнок олівцем був "козою", з якої через скло було зроблено 10 заготівок. Потім по конвеєру темперою було виконане зафарбування.
З того часу збереглася тільки одна картка, яка була для мене взірцем. От саме її я і показую.
Повторюю: зараз подібна річ виконується просто і доступно, тому і показую свій взірець - а раптом це буде комусь підказкою.
*******