Блищало з відкритого вранці вікна
Щось тепле, м’якеньке й барвисте.
Пересипалося бісером з блідого плеча
І ніжно пахло любистком.
Тонесеньким голосом ніжить вона
Усе, що навкруг може чути.
І піднімаються вище квітки і трава,
Хоч нікому цього збагнути.
Це ж та! з найпрекрасніших в світі жінок…
Вона ж з України, погляньте!
Ви подивіться, який в неї пишний вінок,
І губки налиті мов маки.
А шия у злоті важкому уся,
В намисті з янтару по пояс,
Овва, не прикраси то – руса коса,
Блищить недоплетений колос…
Сидить на віконці як вазочка та,
По контуру схожа на неї,
І укриває їй тіло парча золота −
Волосся міражне, блаженне.
Не треба косметики їй і вбрання,
Що вигідно має лягати,
Хитрих підборів, корсетів, тісного взуття,
Щоб зайве побільше сховати.
Господь Україні дав кращих жінок,
І кращих дружин Українцям,
Патріотичних і чесних усім діточок,
Достатку в природі по вінця.
Тож друзі, цінуймо усе, що в нас є−
Не можна добро забувати.
Бо дочекаємось, що око чужий покладе,
Й прийдеться за це воювати.
Закрилося раптом віконечко те,
А я так і не схаменулась,
Вже заквітчала юначка волосся густе,
Й пішла, а я досі милуюсь.
А кількість складів у тих же третіх рядках? Спотикачка!Не повчаю - хочу ,щоб шліфувались,,бо ми майже земляки і Ви на це спроможні(потнціал відчувається).
Сніжана Репеченко відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
спроможна писати звичайно?) у всіх інших віршах кількість склалів віддповідає розмірам) це експерементальний твір, кількість складів у всіх третіх рядках однакова. ) Я у за 2 секунди можу їх переробити у звичайні)
П.С: Мені самій не сподобався цей експеремент - не звучить і важко писати))
Маєте гарну тематику, але варто більше приділяти уваги техніці виконання(наголоси,склади,закінчення)-
у ВАс є всі задатки для цього.Слідкуватиму і надалі.
Очікую і надалі коментарів.Пломінь.
Сніжана Репеченко відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую) Знаєте, сама не можу терпіти, коли читаю вірші, які не мають певного віршового розміру, нам, поетам, це дуже ріже по вухах. Справа в тому, що якщо придивитися до цього твору, можна помітити, що "помилка" у кожному 3 рядку стопчика, і всі треті рядки мають одні віршові розміри. Такий задум) Я очікувала, що цього багато хто не зрозуміє)