Вільям Шекспір
Часе, не кажи що змінюєш мене
В пірамідах новітніх зведених велично.
Вони здаля лиш виглядають вічно
й їх хід нового нам нічого не несе.
Життя наше має короткий плин
і вистача його лише на давнину.
Ти ж нам її кидаєш як нову
і що нова вона обманюємся ми.
Ході твоїй я виклик також подаю -
бо не хвилює ні минуле ні сучасне,
твоє старання стало вже напрасне,
бо і про всесвіт думку маю я свою.
Лише одне я тобі обіцяю і це назавжди -
я буду вірним собі як би цьому не заважував ти.