Прокотилось літо та й понад садами –
зарясніли вишні стиглими плодами…
Зарясніли вишні, вишні зарясніли
стиглими плодами.
Приспів 1:
А вишні, а вишні в зеленому листі,
як батькові сльози пролиті у снах. –
літає десь сокіл, над хмарами лине,
а може лежить у гірких полинах…
Просвистіли кулі, вдарили гармати –
причаїлись вишні на причілку хати…
Причаїлись вишні, вишні причаїлись
на причілку хати.
Приспів 2:
А вишні достиглі в зеленому листі,
як батькові сльози пролиті у снах. –
літає десь сокіл, над хмарами лине,
а може лежить у гірких полинах…
Соколе-синочку, пам’ятай про тата,
я молюсь за тебе: живим повертайся.
Я молюсь за тебе, Богу я молюся:
живим повертайся.
Приспів 2:
А вишні достиглі в зеленому листі,
як батькові сльози пролиті у снах. –
літає десь сокіл, над хмарами лине,
а може лежить у гірких полинах…Приспів 1:
А вишні, а вишні в зеленому листі,
як батькові сльози пролиті у снах. –
літає десь сокіл, над хмарами лине,
а може лежить у гірких полинах…
Створено у червні – вересні 2014 року, м. Львів
Опубліковано: З Україною в серці. (Літературний альманах). –
Хмельницький, Вид. Стасюк Л.С, 2018. 216 с. – С. 120.
Музика Євгена Заставного