Сьогодні теплий, ніжний день,
в калюжах світло сонця грає,
веселка в небі мерехтить,
і зайцям сонячним моргає.
І дує теплий вітерець,
відсталі хмарки підганяє,
і шумно листям шелестить,
холодні крапельки скидає,
на квіти що внизу ростуть,
як діамантами їх обсипає.
Пташки співають і щебечуть,
з калюжі свіжу воду п'ють,
і зграйками метелики літають,
велично крилами махають,
ще більше квіти прикрашають,
неначе в танець з ними йдуть.
І бджілки радісно гудуть,
солодкий мед від них несуть,
а квіти ароматом їх манять,
й пилок свій радісно між ними ділять.
А під деревами трава блистить,
смарагдовими розсипами сяє,
і вся так ніжно - ніжно шелестить,
деревам скромно щось оповідає,
між нею вітер павутиною бринить,
про щось їй лагідно співає,
то тихіше, то сильніше задзвенить,
трава у відповідь легесенько танцює,
яка ж тут благодать стоїть,
від радості аж серце завмирає.