Від сонячного променя проснулась дуже рано,
сьогодні він заглянув до мене у вікно,
вийшла я надвір, а там мене зустріли
веселими піснями маленькі пташечки,
білою пеленою висить туман десь в далині,
а я іду все травами, що змочені в росі.
На дереві виблискують смачні черешеньки,
вони вже налились, в них червоніють щоки,
я рву їх, а на мене падає роса,
вона така холодна і чиста, як сльоза,
а на землі вже рожевіє полуничка,
в неї лиш з одного боку червоні личка,
і теж уся вона посипана росою,
у сонячному світлі осяяна красою.
Прикрашений квітник троянди цвітом,
вона, як королева, неначе править світом,
сьогодні одягнула свої найкращі шати,
прикраси з діамантів будуть на ній блищати,
поміж трави ромашечки біліють,
золоті їх серединки між зеленню горять.
Як добре, що сьогодні проснулася я рано,
як добре, що той промінь заглянув у вікно.