Жовтий лист на асфальті – несмілий, тендітно-печальний
* * *
Жовтий лист на асфальті – несмілий, тендітно-печальний.
Це як в юності сиве волосся, не варте уваги...
Ще так гаряче, млосно, дівчата гламурно-брутальні.
Ще жага не втамована й ще – не допито з наснаги.
Прохолода у серце війнула далеко-глибоким.
І бажання гальмуються раптом в легку несинхронність.
Я не знаю, хто винен - чи рими, чи строки, чи кроки, –
я підглянула: осінь лаштує писати вже повість.
Розпашілі авто, на кермі, мимо, – руки смагляві...
Я ковтаю це літо нашкірно, окрім перорально,
я вживаю це місто й на мить у розпеченій лаві
застигаю, мов лист, на асфальті, тендітно й печально.
Липень 2013р.