Дівчинка і вовк. Переказ казки для дорослої аудиторії
В дівчинки маленької сварлива
Й легковажна матінка була,
Та якось вона усім на диво
Пирогів бабусі напекла.
Через ліс йти молодиці важко,
Краще відпочине та засне,
І маленька дівчинка відважно
До бабусі пироги несе.
Небезпечно в цьому світі жити-
Різні в нім істоти, часом злі,
Поміж них доводиться ходити
Тим, які беззахисні й малі.
В тому лісі проживав вовчисько-
Сірий й недобрий одинак.
Він не їв траву на пасовиську,
Він був кровожерливий хижак.
Він шукав- на кому б поживитись?
Хто тут слабший нього в лісі є?
Може не зуміє захиститись
І віддасть йому усе добро своє?
Знають всі сюжет сумної казки-
Вовк рішив погратись в маскарад.
Хижаки вдягають часто маски,
Дурять в цьому світі всіх підряд.
Дівчинка довірлива правдиво
Сіроманцю розповіла все -
Хто вона, яке тут в неї діло,
Куди йде, і що вона несе...
Цю історію про дівчинку всі знають,
Знають колір шапочки її,
Та Червоні Шапочки блукають
Ще й сьогодні по усій Землі.
Ще й сьогодні хижаки проворні
Дурять і обманюють дівчат...
Та давайте глянемо у корінь!
Що в її житті було не так?
Мабуть тато дівчинку покинув,
Може й аліментів не платив,
Що таку безпомічну дитину
До вовків, до лісу відпустив?
Ну, а мама? Мусіла би знати,
Що у лісі водяться вовки!
Видно, їй було на це начхати.
Що ж, бувають і такі мамки.
І бабуся в неї також штучка-
Підозріло так себе вела,
Що її малесенька онучка
Вовка розпізнати не могла!
Діти не знаходяться в капусті,
Їх батьки приводять у цей світ,
Від любові, а не від розпусти
В їхній хаті розцвітає світ.
Діти - квіти! Діти -янголята!
Діти це великий Божий дар!
Але їх потрібно доглядати,
А не розглядати як тягар!
Але треба їм допомагати
Сильними й розумними зрости,
Зло й добро навчити розрізняти,
А тоді пускати у світи.