До міліметра вивчений маршрут,
де кожен гвинтик, кожен цвях і прут
нагадує сторінку із життя
того, для кого це буття
не довше, не коротше ніж
тунель,
що іноді поєднує серця.
Хоча частіше зберіга місця
робочі тим, для кого: " трясця,
чорт із ним" - стало девізом ранку,
та життя.
Тим, хто виносити сміття
звик вранці, бо ж нема кому,
а ввечері не факт, що заверну
додому, і тому
навіть порожній беґ
повторно спорожню.
І до вагону, вивчений маршрут,
де кожне дерево, калюжа, бруд,
нагадує сторінку із життя...