Життя – це рух…уверх чи вниз,
Підйом, пряма, а іноді – і схил,
Коли навколо жовч і слиз,
Й боротися немає більше сил.
Не видно навкруги стежин,
Тобі здається, що прийшов кінець,
Але в житті лиш ти один
Своєї долі держиш олівець.
Тож домалюй собі крило
І, наче синій птах на висоті,
Поглянь із неба на село –
Здалека точно всі, як ти, в житті.
І скинь той якір, що на дно
До хижих звірів вперто тягне вниз,
У руки ти візьми кермо
І обминай життєву жовч і слиз.