ні для кого із тих, хто в собі загубився, не придумали люди мапи,
не запалили вогню, не подали аріаднину нитку.
і справді - дітям поганий приклад, краще просто ізолювати,
в самітному домі замкнути, забити ретельно шибку.
і слідкувати, щоб ніхто з них назовні не вибрався,
і відводити погляд, коли випадкова зустріч:
все нормальне у них давно розгубилося,
очі їхні в щілинах забитих вікон - ніч.
для тих, хто себе не шукає, придумали люди казку.
страшну, наче погляд ув"язненого у власній домівці,
правдиву не більше, ніж сотні разів переклеєні маски,
що замість облич у кожного з їхніх наглядачів.
у казці у цій усе максимально чітко:
людина проста, як мелодія з музичної скриньки.
тому засинайте і будьте слухняними, дітки,
і не зазирайте у вікна самітних будинків.