Юні обличчя розтріляних Крут!
Дитячі сльози вирізаного Батурина!
Старість не здатна розгледіти путь...
Що за майбутніми роками-дорогами!
Їй не дано злетіти орлом,
А лиш по узбіччю вороном...
Пора зрозуміть,куди женуть!
Не те небо,що видно з погреба!
Воля!Вола-ярмо гладить!
Воля для воликів-смерть!
Лев вироста в тенетах-
На волі згибіє вщент!
В сім"ї раба народиться раб,
Навіть отримавши волю...
Він помира рабом
Своєї рабської долі...
Свободи не навчать у школі
Цього не візьмеш до серця,
Коли їм нагайка і клітка.-
Колиска добротна імперська...
А воля для них-сліпорід!
Свобода-гаряча пустеля...
Правда-лиш пустоцвіт...
Брехня-нездоланна скеля!
Бідує майбутнє-залежне від старості,
Якщо єство слизьке...
Воля дана обраним,що у ряду борців!
Старості прощено!Воля Божа на все!