***
Дурне – на те воно і бідне,
аби не сохнула рука
багатія од мідяка.
Невірогідне – очевидне,
але яке воно огидне,
коли грабує бідняка.
***
Як же уміє братія багата
у бідного останнє відібрати,
немитих посилати у бої,
щоб клали душу за брати її,
за їхню владу, і за їх палати.
***
Еліта партії нової
у ролі пана-бідняка
займає площі і покої
окраденого вояка.
І біографія така,
що не дай, Боже, отакої.
***
Що не обираємо, то рило.
Павуки у банці, забіяки,
що садили злодія на вила…
П'явка то була, а чи барило,
рік минає – ось і «скотиняки».
***
А буває й року не минає,
а уже затягує оброк,
пенсії на армію здирає,
і не тямить, що воно чекає –
другий термін чи повторний строк.
***
Утрачена віра, немає надії,
і катма любові до ближніх своїх.
Усе ще купуються голос і мрії.
Субсидії влади – корупція в дії
із підкупом бідних, лінивих, дурних.
Люблю такі короткі влучні мудрі міні-віршики. Іноді і в мене щось приблизне виходить. Колись поміщу.
Гарно і правдиво.
I.Teрен відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Інколи це виглядає - чим би дитя не тішилось, але - чим біс не жартує? Може мікроукольчики викличуть у когось не тільки алергію.
Так що діліться своїми досягненнями.