Група давно вже працюючих випускників університету прийшла провідати
свого викладача. Він був дуже радий, що його не забувають. Поступово їх
бесіда перетворилася на потік скарг на важке життя та нескінченні стреси
на роботі та вдома. Викладач слухав, посміхався у вуса, а потім вийшов з
кімнати. Через деякий час він зайшов з тацею у руках і запропонував випити
водички. На таці стояли різні чашки: склянні, керамічні, парцелянові. Деякі
були дуже вишуканими та дорогими. Коли у кожного у руці було по чашці з водою,
викладач сказав: "Зверніть увагу на те, що ви розібрали самі вишукані та дорогі
чашки, навіть не торкнувшись простих та дешевих. Ви бажаєте для себе самого
кращого та дорогого і це є причиною усіх ваших проблем та стресів. Адже вам
ПОТРІБНА БУЛА ВОДА, а не сама чашка. Але ви підсвідомо вибрали самі красиві
та дорогі чашки. Так і у житті! Якщо саме ЖИТТЯ - ВОДА, то робота, гроші, роль
у суспільстві - чашка. Вони лише інструменти для підтримки ЖИТТЯ. Якщо ви
зосередитесь тільки на "чашці", то у вас не буде часу насолодитися налитою
в неї ВОДОЮ".