(рекомендована схема земних експериментів)
Життя — то експеримент,
а вибір «наш» чи «над нами» —
оце і є наша робота...
Хоча нам здається,
і ми життя кладемо,
щоб довести, що таки теорія
і таки «наша» теорія…
на-діяти-ся
треба
і в тому
ви-мріяти-ся
та віді*-брати,
сестро й брате,
з «до того**», з «після того***»...
та у про-це-сі
того досвіду зе-много,
що «по тобі****» най-краще —
і буде
будь-де
тобі
відритий шлях вперед
та теє бажанеє*****
синьо-птахе щас-тя,
а не якесь
не-щас-не те
по-стій!-но
«ту бі ор нот ту бі»
й «тобі чи не тобі?»
28.09.2015
———————————
*своє vidi з вічного veni vidi vici, де veni — прирівняємо до народження, vici — особистого (зазвичай не публічного) життєвого успіху
**маємо на увазі власний попередній досвід та не-власний від оточення, як особистого, так і з легенд різного формату — чи то з книг, картин, фільмів, історичного минулого, коли правдивого, коли нафантазованого имось задовго до нас
***бажане собі майбутнє, котре зазвичай відрізняється від минулого та сьогодення
**** 1) «су-мірне» масштабу твого бачення, твоїх найсміливіших життєвих мрій; 2) після тебе
***** на всіх твоїх днях народження, та всередині тебе — жевріюче завжди, поки жиєш