ДИТЯЧИХ СЛІЗ ТЯЖКІ КРАПЛИНИ
Лишилась спадщина мені,
Життя і ненька Україна.
Покров батьківська на землі,
В очах сльоза, чи порошина.
Постійний біль пече долоні,
Кудись у ніч тікає віра.
Печаль неначе у полоні,
Світань встає постійно сіра.
Душа жива шукає сонце,
Невдачу має у дрібницях.
На ранок гляне у віконце ,
А там такі ж журливі лиця.
Що робити, як дістати ,
Сіяння ясне з цвітом гарним.
Щоб від нього світло мати ,
На долю щасним і владарним .
Бентежить голову мою ,
Не маю спокою й хвилини,
Чому без радощів живу,
В очах сльоза чи порошина.
Лишилась спадщина мені,
Життя і ненька Україна.
Сліди батьківські на землі.
Дитячих сліз тяжкі краплини.
Іван Давиденко (Давид Українець)