ІНТЕРПРЕТАЦІЯ
Осінні ночі,
Як кажуть люди, довгі.
Тільки не для нас.
З коханою не встигли
За ніч наговоритись.
Не повернешся
До мене вже, я знаю.
Та наперекір
Собі усе ж чекаю,
Обходячи зневіру.
Не нарікаю
На долю, але ж мука
Без пари жити.
Цей світ мені не милий,
Коли нема кохання.
Сумує серце.
У сутінках вечірніх
Місяць молодик.
Він також засмутився,
Що нині не прийшла ти.
Хіба стара я,
Що ти мене покинув?
Соловейка спів
Сьогодні невеселий:
Жалі мої він знає.