1куплет:
Заспівай мені пташко, моя сизокрила
Про долю щасливую.
Подаруй мені радість і віру, й надію,
Подаруй мені пісню свою.
Та іще дай їй силу у небо злетіти,
Разом з вітром полинути скрізь:
Над полями, й лісами, над всім білим світом,
Хай летить моя пісня, летить.
Приспів:
Лети, лети, на крилах вітру пісня
Вільна і щаслива, моєму серцю мила.
Та прославляй нашу єдину,
З ланами золотими, рідну Україну!
Лети, лети, лети, лети, по світу,
Молитвами зігріта і, як першу квіти
Квітчай всю землю своїм цвітом,
З вірою, надієй в нашу Батьківщину!
2куплет:
Від Карпат і до моря неси мою пісню,
Завітай і в шахтарський наш край.
І мелодію пісні, яскраву, й барвисту -
Голосніше усім заспівай!
Ти земля моя мила, рідна і щира,
Край кохання і нива добра,
Ти живи Україно, вільна, щаслива,
Будь як вічно квітуча весна!