Слово пробуджує, слово нас будить,
Слово рушій для людини… як гніт.
Слово засуджує, слово остудить,
Слово примирює захід і схід.
Слово скеровує, слово підкаже,
Слово колюче буває, як глід.
Слово врятовує, нас загартовує,
Слово холодне буває, як лід.
Слово буває гаряче й разюче,
Слово звичайне то задумки плід.
Слово буває палке і жагуче,
Слово лишає в душі кожній слід.
Слово буває від мами і враже,
Слово на варті стоїть для воріт.
Слово націлить нас, путь нам укаже,
Слово то предків моїх заповіт.
Ваша правда шо й казати
словом можна приласкати,
словом можна покарати,
або можна так дістати,
що аж на той світ загнати.
словом можна научати
ненавидіть, поважати.
можна і у каземати
втрапить за слова за ґрати
у словах могутні крила
у словах велика сила
хочу під кінець сказати
Слово треба поважати!