"Страх - запаморочення свободи."Кьеркегор, філософ.
Страх - і в роті сухо незвично,
страх - і бридко вологі долоні,
страх - і піт холодний на скронях,
страх - і очі, мов знак окличний.
Страх - і в праці першим - лінивий,
страх - і в курки пазурі, як шаблі,
страх - і вийшов стрибок ще далі,
ніж теоретично можливо.
Страх для одного - смерть ще до смерті,
другий - неначе сили потроїть.
Страх народить в полі героя
у розстріляній круговерті.
Страх - це повінь адреналіну,
страх - натягнуті нерви струни,
страх - і слово сказати трудно,
страх невинного зробить винним.
Страх збереже, страх попередить,
страх перевіряє хоробрість.
Страх - наче наша друга совість,
наше неусвідомлене кредо.