Білка - це тваринка
З роду гризунів.
Вона живе в лісах,
Парках, скверах
І впадає в сплячку
Під час зимових холодів.
Найбільше білка
Хвойні ліси полюбляє.
Бо там себе білка
Найкраще почуває.
В основному насіння
Із шишок вживає.
Також горіхи, комах
Та гриби полюбляє.
І ворогів також
Достатньо має.
Від двох до чотирьох
Дітей у самки буває.
Самка сама обирає самця,
Найбільш сміливого молодця.
Житлом для білки
Є дупло, яке
Покинули дятли.
Або хатинка
Між гілками
З маленьких гілочок.
І саме у таких умовах
Вона народжує своїх
Маленьких діточок.
На білок соболі полюють
І житло їхнє руйнують.
Білка запаси
На зиму складає.
І тоді взимку
Їх поїдає.