Тушканчик - це тварина
З роду гризунів.
Поїдає він рослини,
А також іноді
Яйця птахів.
Живуть тушканчики
В пустелях, степах,
Лісостепах, а також
Можна їх зустріти
На висоті 2 км у горах.
Самець для самки
Нору вириває.
І в ній самка
Народжує дітей
Та від ворогів
Їх ховає.
Самець та самка
Разом виховують дітей.
І захищають їх
Від тварин-хижаків
Та людей.
Лише уночі
Тушканчик активним буває,
А вдень ховається у нірку
І вхід до неї зачиняє.
Взимку тушканчик
У сплячку впадає.
А також собі запаси
На зиму складає.