Ти приходив на світанку,
Та я ще милий мій спала.
Квіти мені приносив,
А я ще лице не вмивала.
Приходив ти рано- вранці,
Як сонечко тільки зійшло.
Погукав мене під віконцем,
Та вставати мені ліньки було.
Приходив також ти опівдні,
Коли в лісі зозуля кувала.
Не пустила тебе я до хати
Бо лице своє ще не вмивала.
Приходив ти милий до мене,
Як ластівка в небі літала.
Не вийшла тоді я до тебе.
Бо в хаті ще не прибрала.
Приходив ти знову до мене,
Як вечіря зоря в небі сіяла,
Не зраділа коханий тобі я
Бо пізно було і спати лягала.
А сьогодні в святую неділю
Я рано- ранесенько встала,
Вигядала тебе у віконці,
Та сусідка тебе підібрала.