Миша - це тварина
Невелика з роду гризунів.
Вона поїдає багато зерна,
Насіння, а також
Не відмовляється
Від людських
Залишених харчів.
Біля людей та у полях
Вона проживає.
Бо там для неї завжди
Їжі вистачає.
Самці та самки
Окремо проживають.
І лише декілька разів
На рік, вони
Стосунки інтимні мають.
За один раз самка
Народжує до 7 дітей.
Вона їх недовго
Молоком годує.
Але завжди
Ховає від людей.
Бувають миші польові
Та хатні.
Як дерево, так і одяг
Вони прогризти здатні.
Багато ворогів
Будь-яка миша має:
Бо в домі її кішка,
А в полі лисичка
Чи куниця упіймає.
Багато шкоди людям
Миша спричиняє.
Бо насіння зернових культур,
А також залишені
Без догляду харчі
Вона поїдає.