Соловейко - це
Співочий птах.
Він живе в основному
В змішаних
Та листяних лісах.
Комах та черв'яків
Соловей поїдає.
А іноді навіть
В садах
Та парках проживає.
Самець навіть
Вночі співає,
Коли для себе
Самку шукає.
Самець голосно співає
Із середини весни
До початку літа.
Це він так гукає самку,
З якою у нього
Будуть спільні діти.
Гніздо собі
Будує у кущах.
На висоті
До півтора метра
Від землі.
І саме у цьому
Затишному гніздечку
З'являться на світ
Пташенята малі.
Самка одна
Гніздо будує.
А коли вона
Насиджує яйця
Самець її годує.
До 5 яєць за раз
Самка відкладає.
І доки їх висиджує,
Самець за нею
Добре наглядає.
Мама і тато разом
За дітьми наглядають.
Літати їх
Та співати навчають.
Восени вони
Відлітають у теплі краї.
А весною знову до нас
Повертаються солов'ї.