Ти завше будеш моїм першовідкривачем
В тебе не було в руках ні лопати, ні кирки
Просто перечипився об камінець
І взяв у долоні
Протер, дихнув і побачив ледь-помітне
Биття іскри в середині.
Ти завше будеш моїм першодослідником,
Який брав проби моїх грунтів, вод і повітря,
Ставив експерименти
І спостерігав реакції
Додавав власне свої частки, намагався описати непідконтрольне
Ти завжди будеш моїм першорятівником,
Який шукав протиотрути від
Моїх божевіль і безсонь,
Споряджав мені ноші і просто мовчки посміхаючись,
Волів, щоб я перестала опиратися невідвортньому
Та іноді обирала хоч трохи відомі стежки
І ще багато у чому залишишся першим для мене, бо потому може траплятися безліч і подій, і думок, і людей
Але це буде мабуть таки вторинно
Бо першим може бути лише один.