Інколи буває аж соромно знаходитись в оточенні страждальців,
не відчуваючи болю ні свого, ні їхнього.
А тільки ритмічно кивати головою,
вдаючи співчуття і розуміння.
Інколи буває незручно ділитись хорошими новинами,
щоб ненароком не напоротись на кпини:
ну як же так - помахають перед носом пальцями -
усі нещасні, і ти повинна.
Інколи буває добіса страшно
хоч на мить повірити у їхню правоту.
Бо потім довго себе переконуватимеш,
що більше так не робитимеш.
Але ви також помічали, яка незначна різниця
між "ніколи" і "інколи"?