Літак - це машина,
Що в небо
З розгону злітає.
І за короткий час
Великі відстані долає.
Досвідчений пілот
Керує літаком.
Іноді працює
Він з помічником.
Літаки різні бувають:
Пасажирські людей перевозять,
Вантажні - багаж доставляють.
А військові літаки -
Повітряний простір
Держави захищають.
Великий літак
Для того, щоб
Здійнятися в повітря
2 - 3 кілометри долає.
А не великому літаку
Для цього - всього
200-300 метрів вистачає.
Один тип літаків
Прямо на воду
Спокійно сідає.
Бо він спеціальну
Конструкцію має.
Іноді спеціальні літаки
Для гасіння пожежі
Можуть застосувати.
Бо вони багато
Тонн води
Можуть в повітря
За один раз підіймати.