День і ніч сплелися воєдино,
та їм не розлучатися повік,
а кожен із них має силу
у свій час й годину пік.
Але буває іноді інакше
і кожен об’єднається завжди:
присмерк удень неначе пісня
і світла ніч, де звуки чарівні.
День працює, ніби відмикає
ніч зоряну, щоби себе скінчить,
наступна ніч із відпочинком,
щоб темрявою ясний день укрить.
Так вони міняються щоднини
в мить ранкову й надвечір,
і ось так сплелися воєдино,
так доба минає й вік цілий.
22.10.2017.
Картина із інтернету.