Коли зарадити не можеш,
Біді в своєму ти житті,
Нічим, ніяк не допоможеш,
Усе пливе у сум'ятті.
Ти розумієш, що безсилий,
Чудес на світі не буває.
Ти розумієш, що безкрилий,
В людини крил давно немає.
Біда, як хуга, свище, виє,
Шукає скрізь собі покірних.
У дім вбіжить і довго ниє.
Мордує в домі усіх рідних.
Ти розумієш, що безсилий,
Та рук не треба опускати.
Тобі й світ Божий немилий,
Кому, і, що будеш казати.
Чужій біді поспівчувай,
Ніколи цьому не радій.
Туману в очі не пускай,
Який не був би ти гордій.
Коли зарадити не можеш,
Біді в своєму ти житті,
Ти сам собі не допоможеш,
Звернись до Бога каятті.
11.10.2011 року