Głos wewnętrzny
Zbigniew Herbert
http://poezja.org/wz/Herbert_Zbigniew/1138/G%C5%82os_wewn%C4%99trzny
Мій внутрішній голос
нічого не радить
не каже ні так
ні ні
погано чутний
і майже невиразний
навіть якщо нахилитися якнайглибше
чути тільки позбавлені
змісту склади
намагаюсь його не заглушити
обходжуся з ним добре
вдаю що маю його за рівного
що дбаю про нього
часом навіть
намагаюся з ним розмовляти
- знаєш, вчора я відмовився
не робив цього ніколи
і тепер не буду
- ґлу - ґлу
то ти вважаєш
що я добре зробив
- ґа - ґо - ґі
я радий, що ми згодні
- мa - a -
- тепер відпочивай
завтра знову поговоримо
він зовсім мені непотрібний
міг би про нього забути
не маю ніякої надії
трохи жаль
коли він лежить так
прикритий жалем
важко дихає
відкриває рота
і намагається підняти
безвладну голову