Всі чекають Миколая
За вікном холодний вітер
Землю снігом засипає.
Та чомусь не спиться дітям.
Всі чекають Миколая.
Хтось листа писав до нього.
Хтось в думках його покликав.
Не забуде він нікого, -
Де б не йшов, куди б не їхав.
Тих дівчаток і хлоп’яток,
Хто в чарівну казку вірить,
Він не буде обминати, -
Завітає на подвір’я.
Як зайде до когось в хату,
Чарівне промовить слово, -
Хоч-не хоч, а будеш спати
І дивитись сни казкові.
Миколай лиш усміхнеться,
Прошепоче щось на вушко
Й подарунки, як ведеться,
Вмить положить під подушку.
Хто шанує добре слово,
Хто був чемним і хорошим, -
Тим даруночки чудові
Миколай в цю ніч приносить.
Для ледачих, неслухняних,
Тих, хто працю зневажає,
Він дарунки не дістане, -
Бо вербові різки має.
Хай пожуряться хоч трішки
Й назавжди запам’ятають:
Для недобрих - тільки різки
Від Святого Миколая.
Щоб вам все, що ви хотіли,
Миколай приніс на свято, -
Будьте завжди добрі й милі,
Маму слухайтесь і тата!