Привет Днепру
Леонід Даєн, "Исповедь", Нью Йорк, 2013.
- Ти куди зібралась, туче,
Із Кентакі мандрувати?
- В край, де є дніпровські кручі.
Хочеш, можу і тебе забрати.
- Ой, не вийде, моя рідна.
Гірко, але тут помру.
Ти над краєм солов'їним
Передай привіт Дніпру.
На черешні, на берези
Бризни дощиком рясним
І скажи - то мої сльози
За минулим дорогим.
Через рік вона вернулась,
Облетівши цілий світ.
Радісно мені всміхнулась,
своїх вражень склала звіт:
Всі кияни при мобілках,
Дніпр увесь пропах бузком,
А дівчата всі на шпильках -
З височенним каблучком.
Твій Хрещатик - не прагматик -
Ще ліричнішим постав.
Все о'кей. Одне лиш сумно:
Друзів круг ще вужчим став.
8 вересня 2010 р.