Кожен день бабуся Дуся
Однаково починає –
Дорослу онучку Люсю
Все на розум наставляє:
-Пора тобі, дитиночко,
Свою пару вже шукати,
Перескочило за тридцять –
Скільки можна вже чекати?
Усе їздиш по Єгиптах
І гуляєш по Мальдівах,
А того не помічаєш,
Що ти уже стара діва!
Дівка морщилась, зітхала,
Ще спросоння позіхала,
Як закінчила бабуся,
То тоді сказала Люся:
-Є у шоу «МастерШеф»
Гарний хлопець Браво Ектор,
Заміж я за нього хочу
І готуюсь до проекту.
Вивчила заморську кухню,
Холодець вмію зварити,
Хоч для мене головне –
Колумбійця обкрутити.
-Бачу, дівко, ти в круїзах
Увесь розум розгубила.
Схаменись, опам’ятайся!
Ти життя не знаєш, мила…
Та цей Ектор вже посивів,
Нежонатий досі ходить,
Бо спекти, а чи зварити
Йому ж ніхто не догодить!
Зроби соус з кока-коли,
Запечи йому вужа,
Не так стала біля столу,
Не того взяла ножа,
Не смачні качині шиї,
Де жовтки, а де білки…
Швидко полетять в помиї
Твої страви й тарілки.
То кальмара він захоче,
То якесь тірамісу,
В тебе забере, дитино,
І здоров’я, і красу.
Нерви буде всім мотати,
Бо до кінця своїх днів
Буде з радістю ковтати
Змій, жабів і тарганів.
Ти повинна врахувати
Ще одну важливу фішку:
За їхніми законами
Який буде він у ліжку?
Ти з цим Ектором щаслива
Не будеш ніде й ніколи.
Шукай нашого Максима,
Василя, Петра, Миколу…
Цьому звариш вареників,
Чи колись якусь галушку –
На руках носити буде
За борщ, кашу і за юшку.
Шукай, Люсю, чоловіка –
Тільки хлопа – українця,
Будеш з ним завжди здорова,
Й буде щастя - аж по вінця!
Гарна, повчальна гумореска.
Все. Прочитав Ваші всі, 251, гуморески.
Жаль, що їх у Вас не 2 510, хватило б надовше.
Катерина Собова відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Низький Вам уклін за терпіння дочитати все до кінця, дякую за прекрасні відгуки і коментарі! Щастя Вам, міцного здоров"я, радості, миру і добра! Дуже Вам рада!
Якщо отой українець та не алкоголік,
Й не лінується робити цей Петро чи Толік,
І не хоче поживитись за жінчин рахунок,
І не жлоб нахабний: квіти, а чи подарунок
Тобі буде приносити -а не все для себе,
Лиш тоді за нього заміж виходити треба.
Катерина Собова відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00