За мотивами вірша Рафаеля Альберті ( з іспанської)
Поранений
Подаруй хустину, сестро,
Зав"язати мою рану...
А яку ти хочеш, брате-
Чи рожеву? Чи шафранну?
Будь яку, бо груди в крові,
Кров із ран моїх ятриться.
Тільки прошу, знак любові-
Серце виший на хустинці.
El herido
-Dame tu panuelo, hermana,
que vengo muy malherido.
-Dime que panuelo quieres:
si el rosa o color de olivo.
-Quiero un panuelo bordado,
que tenga en sus cuatro picos
tu corazon dibujado.