Повненька. Та де там повненька!
Товста, як барильце пивне.
Тепер не впізнала би ненька
Колишню жердину - мене.
Дивлюся в люстерко на себе,
Еге ж, майже кожного дня.
А зиркає звідти (халепа!)
Огидна, пиката свиня.
Ой, лишенько! Що тут робити?
Харчуюся, як горобець.
Чи зовсім не їсти й не пити?
Тоді недалеко кінець.
З такою дієтою, люди,
Вже ціни мені не страшні.
Я тільки товстішати буду
На борошні й бульбі всі дні.
Нехай наверху там волають,
Що їх об"їдає народ,
Не черево винне, я знаю,
А очі і капосний рот.
Сиджу у хатині. Журюся.
До кухні мені справді зась!
Піду, хоч водички нап"юся.
Крий Боже, вареник упхавсь!