Самоскид - це машина,
Яка може з легкістю
Будь-яку навантажену масу
З кузова висипати.
А вантажі будь-якої ваги
Може в різні місця доставляти.
Всі сипучі вантажі,
Які в кузов самоскида засипають,
Самоскидом їх одразу
В потрібне місце доставляють.
Найчастіше кузов самоскида назад
При вивантаженні нахиляється.
Але є такі самоскиди
У яких кузов при вивантаженні
Навіть вліво та вправо нахиляється.
Великі і малі самоскиди бувають,
Бо найчастіше ними всі
Сипучі вантажі доставляють.
Малої вантажопід'ємності
На доставці вантажів
В різних напрямках працюють.
Бо вони найчастіше дальніми
Та ближніми рейсами мандрують.
А великі самоскиди
Лише в кар'єрах приміняють.
Бо вони там корисні копалини
У великій кількості
До комбінатів доставляють.