(iронiчно-гумористичне)
Треба схуднути до свят,
(в сукню не влiзаю):
з ранку – сiк, в обiд – салат,
на нiч – чашка чаю.
Як же цiнний цей "проект"
втiлити у дiйснiсть?
Без улюблених котлет
мiсяць – цiла вiчнiсть!..
Крiп, селера на обiд,
чай без цукру прiсний...
Як за тиждень вже обрид
цей набiр корисний!
Апетит не впав, а зрiс,
настрiй мiй – критичний.
В холодильник пхаю нiс
вже автоматично:
на полицях тiшать зiр
вороги дієти –
оселедець, масло, сир,
смаженi котлети.
Ох, ковбаски би менi
чи шматочок сала...
Годi! Я у цiй "вiйнi",
визнаю, програла:
не спiваю вже пiсень,
навiть не римую.
То навiщо з дня у день
так себе мордую?..
Подивлюся в дзеркала:
гарна я та пишна...
Стала сукня замала?
То придбаю бiльшу!
Ілюстрація: Дуейн Брайерс "Хільда"