Лісостеп - це місцевість,
Де полоси дерев
Степ перетинають.
І ці полоси дерев
Степову рослинність
Від сильних вітрів захищають.
Лісостеп великі площі
Земельні займає.
І у ньому тварин різних
Багато проживає.
І в лісостепу, більше ніж в степу
Опадів буває.
А також в лісостепу
Літо менш жарке
Та зима більш тепла буває.
Бо на це рослинність
Лісостепу впливає.
Через український лісостеп
Багато річок з притоками протікають.
Тому в українському лісостепу
Часті повені та паводки бувають.