Важливо бути поруч із людьми,
Але нізащо не набридати їм,
І відводити від глухої тьми,
І не тиснути відношенням своїм;
Слухати їхні думки, емоції й бажання,
Вливати віру, уміння та підтримку,
А не розкручувать на все власне побажання
І не каламутити свою затримку.
Потрібно завжди йти пліч-о-пліч з рідними людьми.
Не можна аж ніяк плювати в душу
І лякатися вберегти від відчаю грудьми
Так само, як осушувати сушу.
Майстерність крутитися десь далеко і водночас близько,
Відповідати вміло на якісь питання,
Розгладжувати, де шершаво, і стесати там, де слизько,
І разом виконувати якісь завдання.
Гармонійність вдало жити в світі із людьми,
Множить квіти радості, добра й надії,
Пливти рівно як зі старшими, так із дітьми,
Сіяти хиткі й стійкі взаємодії.
28.06.2016