Інвалідність ‒ це коли нерозривні розум і/чи тіло
Скручені, пошарпані зловісним станом,
І якесь шалене свято повз мить твою перелетіло,
І миттєвість не збігається із планом.
Інвалідність ‒ це деякі обмеження
Рухливостей, чуттів, контрастів ‒ та не волі,
Це м'які чи суворі застереження,
Які змінюють задані стежки у долі.
Інвалідність ‒ це деякий біль, це деякий тиск, це німий сум,
Невиразні чи безжальні.
І неприємно, коли ти зустрічаєш жалість чи різкий глум,
Неважливі та брутальні.
Інвалідність ‒ це коли чогось не можеш,
Чогось не в силах точно досягти,
Це коли туди так сильно-сильно хочеш,
Куди не маєш права дотягти.
Інвалідність ‒ це не вирок, це просто стан такий, як є,
Це в чомусь важчі кроки, в чомусь більші результати.
І майже кожен з нас шукає щось неповторне та своє,
Може бути непримітним чи, як вогонь, палати.
27.04.2017