* * *
1
Ранок і сонце
Повітря чисте
Дихає прохлодою
Збуджений океан
Думки не квапляться
Бо не сумісно
На літній weekend
Розганяти свій стан
До швидкості світла
Чи поза нею
Я подарую тобі лілею
Білу, як сніг
Що з гори іскриться
Чи це було,
Чи може, то сниться?
Всім побажаю тепла і сонця
Тихо сьогодні
Диски Беллонцо
Не прилетіли
На ранню виставу
Тобі на сніданок
Зварю я каву
Дам хліба свіжого
І духмяного меда
Все це смакує
Отак воно треба
* * *
2
Думи сумні розжену
Хай їм грець
Війна повертається
Всім вам кінець
Звідки прийшла
Туди і піде
Знов із Москви
чути -
Гамір гуде
Бряцкають зброєю
Підлі імперці
Вже їм замало
Мільойнів мерців
Що по дорогах
Катали танки
Уроки не вивчені
І на світанку
Армія Центр
Починає свій хід
Кейтель по карті
Шляхи на схід
Синіми стрілами
Знов прокладає...
Все це хотіли ви
Бовдурів зграя
Все повторити
Благаєте Кліо
Вона зважить на вас
І повернеться диво
* * *
3
Знов Україна на роздоріжжі
Львів, Київ, Одеса, Дніпро, Запоріжжя
Нема в господарстві розумних голів
Князь Святослав нам усім повелів:
За віру, за правду від предків русів
Стояти до віку, у твердому дусі.
Ходив до болгар, до Царграду
Із моря, наводив до ладу
Всі справи, говоря:
"Йду на Ви", - отак він
І йшов
Ото вам віра, надія, любов.
Підло його вороги заманили,
На Хортиці острові
Князя вбили.
Не стало кому боронити Перуна
Ось і біда в Україну посунула.
* * *