Як пройшла перебудова
Й розпочався «ринок»,
Як загнули спекулянти
Непомірні ціни,
Як заклякли літаки,
Депо, автопарки,
Як електрики не стало,
Бензину й солярки,
Як всі стали суверенні
В союзній країні,
Довелося пасажирам
Їздить на тваринах.
Ненсі сіли на оленя,
Чукчі на собаку,
Українці на вола,
Руські на коняку.
Весь Кавказ –
На ішака,
А в степах безлюдних
Бідолашні азіати
Сіли на верблюда.
…По пустелі, у чолмі,
В рябому халаті
Ібрагім свого верблюда
Тягне на канаті.
Тягне він через піски,
Бо нема дороги,
А верблюд не хоче йти,
Падає на ноги.
Сил нема,
Солоний піт
Очі заливає.
Раптом: фірма «Автосервіс»
На кілку читає.
Що за сервіс? У піску
Викопана яма,
Біля неї дріма дід
З двома молотками.
- Ледацюгу вже пів дня
Волочуть на спині!
О, мудрійший, зремонтуй
«Корабля пустині».
З інструментом в яму дід
Шугонув моторно,
Як уклепле молотками
У інтимний орган!
Зремонтована скотина
Дико заіржала
І від болю задні ноги
До неба задрала.
А тоді як дременула
По піщаних дюнах!
З дивини водій верблюда
Аж під ноги плюнув.
За техогляд і наладку
Вніс потрібну плату.
- Як же, - в «сервісі» питає, -
«Корабля» догнати?
- Раз не можеш наздогнати
Горбату скотину,
Значить, в тебе не в порядку
Ходова частина.
Наша фірма гарантує,
Що після ремонту
За хвилину будеш ти
Аж за горизонтом.
Що з верблюда, що з мужчини –
Плата в нас та сама.
То ж мерщій скидай штани,
Заїжджай на яму.
Квітень 1992