Вона блистить стрімко майже в кожному житті –
Тонка, важлива й трепетна любов.
І чується майже в кожному серце битті
Її проникливий, розкішний гов.
Вона виразна і водночас непримітна,
Груба та різка чи ласкава й ніжна,
Стійка та сильна чи мінлива та тендітна,
Така миттєва і водночас вічна.
Випадкова і водночас вчасна,
Переплітається майже з усім любов –
Коливань палітра своєчасна,
Від якої стигне чи закипає кров.
Вона дарує призми відчуттів
Звичайних або ж незабутніх –
І неосяжні рівні відкриттів –
Позначень давніх чи майбутніх.
Є головною почестю у світі
Незрима панорама – зоряна любов.
Саме її у видовищному цвіті
Так хочеться відтворювати знову й знов.
12.06.2016